Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De går på stans populäraste program

/

Teknikprogrammet på Västermalm är stans populäraste.
95 elever i nian har utbildningen som förstaval till gymnasiet.
Minst populära skolan är Stenstansgymnasiet, med bara tre sökande.

Annons

Nu har niondeklassarna i Sundsvall gjort sina preliminära val till gymnasiet i höst. Överlägset populärast är kommunala Sundsvalls gymnasium på Hedbergska och Västermalm. Över hälften av eleverna, 378 av 692, vill allra helst läsa programmen där.

Och allra populärast på Sundsvalls gymnasium är teknikprogrammet med 95 sökande.

De minst populära utbildningarna, eller åtminstone de som inga elever väljer i första hand, är de olika introduktionsprogrammen. De kommer ändå att fyllas med elever längre fram eftersom platserna är vikta för de som inte har behörighet eller tillräckligt bra betyg för att komma in på de andra utbildningarna.

Den minst populära skolan är Stenstansgymnasiet. Endast tre elever har sökt dit i första hand. En del av förklaringen är att det är den minsta gymnasieskolan med bara två program; el- och energiprogrammet samt hantverksprogrammet för blivande frisörer.

Antagningarna är dock inte färdiga förrän i april och skolan lär ändå fyllas med elever, de som inte kommit in på sina förstahandsval.

– Förra året hade vi fullt på ett av programmen och nästan fullt på det andra, säger Stenstansgymnasiets rektor Kjell Linde.

Mer läsning

Annons