Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har planer på en jättesatsning

/
  • Så här kan den stora idrottsanläggningen komma att se ut.

Fler tennisplaner, squash, badminton, bordtennis och två nya sporthallar.
Idrotten med Sundsvalls tennisklubb i spetsen vill nu göra en satsning på Baldershov.
På onsdagen informerades politikerna om planerna.

Annons

Det var Sundsvalls tennisklubb som väckte frågan och har nu fått med sig de övriga racketsporterna på tåget.

– Vi är i dag alldeles för trångbodda och det är ett problem som vi delar med många andra föreningar, säger Björn Wigge och Urban Lundqvist i tennisklubben.

Sundsvalls TK har redan i dag en hall på Baldershov, meningen är nu att 6 000 kvadratmeter ska fördubblas till 12 000.

– Det är en anläggning som vänder sig till bredden och inte minst till skolorna där det ska finnas möjlighet att pröva flera idrotter, säger Björn Wigge och Urban Lundqvist.

Satsningen ska tillsammans med befintliga verksamheter på Baldershov ge Sundsvall en stor mötesplats där 1 500 ungdomar samlas dagligen.

Anläggningens omfång skulle också kunna möjliggöra ett värdskap för stora turneringar och cuper.

Sundsvalls kommun har parallellt jobbat med en lokalförsörjningsplan och välkomnar de planer som nu racketsporterna har.

– Vi kommer inom kort att ha fyra fotbollsplaner på Balders och i dag finns bara två omklädningsrum. Det visar att vi ändå måste göra något åt situationen, säger kommunens arenachef Anna Lundbäck.

Även fritidschef Lars-Erik Återgård ser stora möjligheter i projektet där man samlar många idrotter och löser många av de lokalproblem som finns i dag.

– Jag tror det är viktigt att satsa på bredden, annars bli utbudet av idrotter inte så stort i framtiden och det vore olyckligt, säger Lars-Erik Återgård.

Urban Lundqvist, Björn Wigge, Anna Lundbäck och Lars-Erik Återgård presenterade på onsdagen planerna för politikerna i kultur- och fritidsnämnden.

Tennisklubben vill nu till en början få ett ekonomiskt bidrag av nämnden för att kunna göra en fördjupad förstudie innan de går vidare med projektet.

Ett projekt som uppskattningsvis kostar 110–120 miljoner att förverkliga.

Hur sedan finansieringen ser ut är inte klart, men näringslivet är redan informerade i projektet.

Kommunen har sedan tidigare beslutat att bygga en arenahall på Bernerstomten men den vänder sig främst till elitidrotten med krav på bra publikkapacitet.

Mer läsning

Annons