Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kollar att det är säkert för dig

/
  • Gatufest myndighetsinspektion i Sundsvall. Grillmästare PO Hedin i samspråk med miljöinspektor Göran Landgren Sundsvalls kommun,

Syns nödutgångarna och är det tillräckligt kallt i kylen? Det är några av frågorna när myndighetspatrullen inspekterar Gatufesten. — Bra att de visar att vill ha en diskussion och vill lösa problemen, säger krögaren Peter Hedelund.

Annons
Två gånger under inledningen av Gatufestveckan har räddningstjänsten, polisen, socialtjänsten och miljökontoret gjort inspektionsrundor på festområdet.
Tillsammans bildar de en myndighetspatrull med ett tydligt uppdrag: Att se till att tillstånden följs och så enkelt som möjligt åtgärda eventuella problem.
Det finns en rutin sedan tjugotvå år av det här och det mesta fungerar bra. Samtidigt verkar det finnas ett behov av att vi gör på det här sättet, säger Leif Fällman vid Räddningstjänsten.
Själv kontrollerar han främst nödutgångar, gasolaggregat och \"angreppsvägar\". Viktiga delar av säkerhetsarbetet under Gatufesten.
Vi och räddningstjänsten har samma intresse av att utryckningsfordon ska kunna komma fram på Gatufestområdet, säger Roger Grödén, chef för närpolisen City i SUndsvall.
Socialtjänsten och miljökontoret har annat i fokus. Allt mellan mat- och sophantering till ungdomsfylleri.
Och en av miljökontorets inspektörer kommer dessutom att arbeta kvällstid. Magnus Hahne, som håller koll på ljudnivån. Ett ständigt debattämne under Gatufestveckan både bland besökare och de som stannar hemma.
Det är hundra decibel som gäller som medelvärde. Topparna får vara högst hundrafemton decibel. Och om en konsert riktar sig direkt till barn så får man skruva ned till nittio decibel, säger han.

Mer läsning

Annons