Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De leder ST:s valvaka

/

Sundsvalls Tidning storsatsar med en fem timmar TV-sänd valvaka.
Roland Engström och Malin Elfving är en laddad duo som leder sändningen.
– Det här är en glimt av framtiden, säger Engström.
– Jättespännande. Ett helt nytt sätt att jobba, säger Elfving.

Annons

20.00 på söndagskvällen smäller det och dörrarna till ST:s direktsända valvaka slår upp sina portar. Birgitta Strandh, efterfaren TV-profil i Sundsvall, har haft en nyckelroll och producerat hela sändningen.

– Det har varit späckade dagar att få ihop allt, men samtidigt väldigt spännande att få vara med om en sådan här satsning, säger hon.

Hon får medhåll valvakans två affischnamn Malin Elfving och Roland Engström. En rutinerad duo som leder sändningarna från start till mål.

– Det här är ett helt nytt sätt att jobba, men väldigt roligt att få vara med om det. Jag hoppas att folk kommer att vara intresserade av den lokala informationen vi levererar, säger Malin Elfving.

– Det är en stor utmaning att sända nonstopp i fem timmar med intervjuer, nyhetsinslag och stämningsbilder från olika politiska lägren, säger Engström.

Men vad kommer publiken mötas av under den långa livesändningen?

Birgitta Strandh berättar:

– Vi har fått ihop ett väldigt spännande schema med intressanta studiogäster som kommer att dyka upp. Vi kommer att ha flera TV-inslag under sändningarna och har fem livereportrar på plats runt om i Medelpad.

• Varför ska tittarna välja ST:s valvaka?

– Därför att det vi kommer att visa går inte att få någon annanstans. Vi kommer att sända i fem timmar från tre kommuner och kunna ge tittarna en helt unik TV-sändning.

Mer läsning

Annons