Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De nya ägarna till Dingersjö...

De nya ägarna till Dingersjö värdshus ser positivt på de närmaste årens byggboom i Sundsvall. Allt fler arbetare behöver en bostad för en kortare tid.
– Det handlar om en långsam nötning, säger Benny Friberg som är anställd av ägaren Ubisab för att sköta om värdshuset.

Annons
Det var ett mycket nedgånget hus som de nya ägarna köpte för drygt ett och ett halvt år sedan. Vattenledningarna hade frusit, avloppen och elledningar fungerade dåligt och annexet hade inte blivit målat på fyrtio år.
Allt är inte klart än. Men vi har gått igenom hela huset. Allergisanerat bland annat genom att ta bort alla heltäckningsmattor, satt in nya branddörrar och målat fasaden och fönster, säger Benny Friberg.
Innan de nya ägarna tog över var världshuset stängt under ett år. Men nu börjar de gamla gästerna hitta tillbaka för att ha begravnings-middagar, bröllop och fira högtidsdagar.
Ett antal lägenheter finns för korttidsboende. De och de vanliga rummen är för vanliga turister men Benny Friberg ser också en ny kundgrupp. Byggnadsarbetare som finns i Sundsvall för olika byggnadsprojekt.
Vi får allt fler gäster men det är en tuff marknad. Just nu går verksamheten runt utan vinst. Allt överskott investeras i fastigheten, säger Benny Friberg.

Mer läsning

Annons