Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De säljer dina gamla loppisprylar

/
  • – Det är ett bra koncept för tillexempel skolklasser som samlar in till en skolresa eller kanske till en förening, tycker AnnaKarin Andersson-Ahmed och Yvonne Danielsson.
  • Yvonne Danielsson och AnnaKarin Andersson-Ahmed med en del av de 100 hyllor som de har monterat.
  • Det är inte den första loppisen i Sundsvall – och garanterat inte den sista heller men konceptet är nytt för Sundsvallsborna. På Återbuket sälje de varorna åt kunderna som hyr en hylla.

Det är bråda dagar för AnnaKarin Andersson-Ahmed och Yvonne Danielsson just nu. Då handlar det inte om att julen står för dörren utan det är invigning av nya företaget Återbruket.

Annons

Vännerna AnnaKarin Andersson-Ahmed och Yvonne Danielsson, som bägge två har varit trogna loppisbesökare i flera år, fick en idé när de var på en av alla sina loppisturer.

– Vi har länge sagt att vi borde fixa resor där man samlar ihop ett gäng och guidar runt till olika secondhand-butiker, berättar Yvonne.

Men i stället för att ta med kunder till olika ställen får kunden komma till duon Andersson-Ahmed och Danielsson för att sälja sina varor.

– Man hyr och fyller en hylla, märker upp sina varor med pris själv och sedan står vi för personal och kassahantering, berättar AnnaKarin.

Det är två månader sedan vännerna bestämde sig för att slå till och köra, sen har det gått av bara farten.

Lokalen har renoverats och ligger vid de gamla lokstallarna vid Sundsvalls centralstation. 100 hyllor har monterats och 256 kvadratmeter ska fyllas.

– Vi har hunnit med mycket på en vecka, det är sluttampen nu men det är en del kvar innan vi kan öppna, säger Yvonne.

De räknar med att det ska bli hyllpåfyllning till helgen och förhoppningsvis så slår de upp portarna på måndag.

– Alla har varit väldigt hjälpsamma och vi har fått mycket feedback. Ja, allt har faktiskt gått på räls, berättar AnnaKarin.

Det är kunden som prissätter sina varor men det är inte allt som kommer att säljas på Återbruket.

Begagnad kosmetika, piratkopior och underkläder kommer kunden troligtvis inte att hitta. Däremot kommer det att finnas ett litet fik.

– Det ska vara ett kafé där alla har råd att fika, med hembakat bröd, säger Yvonne.

Sju dagar i veckan planerar de att hålla verksamheten öppen.

– Loppisfolket är alltid ute, så vi öppnar klockan 11.00 varje dag. Det här kommer att gå bra, vi har ju redan fått flera förfrågningar.

Finns det inte tillräckligt med loppisar redan?

– Inte som den här. Kunden bestämmer priset på varorna och de spar massa tid eftersom vi säljer åt dem. Sen så blir det väldigt hög omsättning på varor, kunden kan fylla på så länge de hyr hyllan berättar AnnaKarin

– Ja, det kan bli en väldig ruljans på varorna, fortsätter Yvonne och ilar iväg för att hinna med allt inför öppningen.

Mer läsning