Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska stötta omkomne 16-åringens vänner

/

Dagen efter den tragiska olyckan i Njurunda där en 16-årig pojke omkom efter en olycka med en lätt mc på E4 förstärker både Opalen och Njurunda församling med stödpersonal för ortens ungdomar.

Annons

I går kväll omkom en 16-årig pojke när han på en lätt mc kom över i fel körbana och krockade med en mötande personbil. En tragisk olycka som har chockat de boende Njurunda, strax söder om Sundsvall.

På Opalen i Kvissleby håller man i kväll extra öppet med förstärkt personal.

– Vi kommer att öppna upp ett rum med tända ljus där man kan sitta och prata ostört eller bara samla tankarna, säger Johanna Andersson, föreståndare på Opalen.

Den 16-årige pojken som omkom är hemmahörande i Njurunda och flera av hans vänner går i kyrkans ungdomsgrupp. Opalen har sedan tidigare ett gott samarbete med Njurunda församling. Även där har de förstärkt med personal inför kvällen.

– Vi kommer att följa ungdomarna under kvällen där de finns och även finnas som en resurs för Opalen men vi kommer även att hålla vår ordinarie gruppverksamhet öppen under kvällen, säger Malin Ruda, ungdomsledare på Njurunda församling.

Det sprids just nu på Facebook om att vänner till pojken ska samlas i kväll för att tända ljus vid olycksplatsen.

– Om det blir så kommer vi att vara där också. Vi finns där för både ungdomar och anhöriga, säger Malin Ruda.

Fotnot: Opalen håller öppet i dag mellan 16:30 och 21:30.

Mer läsning

Annons