Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De trotsar vädret för en lunch utomhus

/
  • Lena Sjöberg och Philip Strömberg åt sin lunch på Torgets uteservering trots regnet och kylan. Resterande besökare satt inomhus.

Två tappra besökare åt lunch på Torgets uteservering trots regn och kyla.
– Det är så mysigt att sitta här, säger Lena Sjöberg.

Annons

Paraplyer har dominerat i centrum under sommaren och de flesta uteserveringar gapar tomma vid lunchtid. På Torgets restaurang sitter lunchgästerna inne och äter, men två besökare syns på uteserveringen, Lena Sjöberg, 56 år och Philip Strömberg, 24 år.

– Det har inte blivit så mycket uteserveringshäng den här sommaren på grund av vädret, men någon gång ibland har det hänt, säger Philip Strömberg.

Tillsammans med Lena Sjöberg jobbar han på Socialtjänsten och vid lunchtid trotsade de regnet och bestämde sig för en lunch utomhus.

– Jag tycker att det fungerar bra oavsett väder. Det är ändå inte så kallt i dag och så länge det finns tak så går det utmärkt att sitta här, säger Lena Sjöberg.

På sommaren när vädret tillåter är det främst innergården på Udda tapas bar som lockar för Philip Strömberg och Lena Sjöberg besöker gärna restaurang Lörudden.

– Men det är riktigt mysigt att sitta såhär på en uteservering mitt i stan också. Det är perfekt såhär på lunchrasten, säger Lena Sjöberg.

Mer läsning

Annons