Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha en musikfestival vid Dyket

Helgen den 17—18 juni ska det bli musik och underhållning vid badplatsen Dyket i Njurunda.
— Det ska bli en festival av Njurunda för Njurunda, säger Alex Åsenlund en av initiativtagarna.

Annons
Under våren har Dyket varit platsen för ungdomsfylla och skadegörelse. Något som det nu är många i trakten som vill ändra på.
Vi kommer att jobba för att få hit vuxna under kvällarna som spelar fotboll, brännboll och grillar. Vi ska inte vara här för att vakta utan för att umgås, säger Maria Lindholm, som är engagerad i Brottsförebyggande rådet i Njurunda.
Dessutom håller planerna på en riktig festhelg för alla åldrar på att ta form. Under två dagar, den 17-18 juni, är tanken att det ska vara musik och underhållning vid Dyket.
På fredagkvällen är det tänkt att det ska vara lite mer för ungdomar. Några lokala band, en diskjockey, eldslukare och förhoppningsvis fler andra lokala förmågor som uppträder, säger Alex Åsenlund.
På lördagen fortsätter arrangemanget med en minimarknad där olika knallar kommer att ha försäljning. För barnen blir det sedan underhållning av clownen Daf-Daf och senare under eftermiddagen Småstjärnorna. Under kvällen fortsätter det med musik av Jam-Jam Bruce och några fler lokala band.
Men ett arrangemang av den här storleken är inte gratis. Alex Åsenlund tror att de behöver drygt 100 000 kronor för att få festivalen att går runt. Och eftersom det ska vara fritt inträde så måste de få in pengar på annat håll. Så här långt har Musik i Västernorrland, Kultur och fritid och Bilda, ställt upp ekonomiskt.
Vi behöver fler finansiärer som vill backa upp det här. Det finns många företag och föreningar i Njurunda som jag tror skulle vilja bidra. Den som är intresserad kan ta kontakt med ordföranden i Njurunda Simsällskap, Stefan Eriksson.
Det är simklubben som arrenderar Dyket av kommunen och driver verksamheten.
De har gjort ett fantastiskt jobb här och nu måste vi hjälpa dem så de orkar fortsätta med verksamheten. Jag hoppas att vi får lämna vandaliseringen av Dyket bakom oss, säger Alex Åsenlund.

Mer läsning

Annons