Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill skapa ett centrum för uteliv

/
  • Tommy Karlsson, Matfors skola, Åke Åslin, skogsröjare, och Johnny Berggren, Friluftsfrämjandet är några av de engagerade Matforsbor som drömmer om ett Sidsjön vid Rännösjön.
  • Tanken är att föreningar, bland andra Friluftsfrämjandet, Aktivitetshuset, Sportfiskeklubben och Matfors skidklubb, ska ta hand om skötseln av området.

Tredje gången gillt hoppas en grupp engagerade Matforsbor.
De vill anlägga en vandringsled runt Rännösjön.
– Förebilden är Sidsjön och vårt mål är att skapa ett liknande friluftscentrum, säger eldsjälen Tommy Karlsson.

Annons

De tidigare försöken att få till en vandringsslinga har alla hamnat på planeringsstadiet. Nu är arbetet i full gång med att nå ända till målet.

– Vi drömmer om ett Sidsjön här ute i Matfors. Där är slingan tre kilometer och här kommer det att bli elva kilometer. Man ska kunna ta sig fram både sommar- och vintertid, säger Tommy Karlsson som är mångårig gymnastiklärare på Matfors skola.

I Sidsjön finns det elva bryggor som det går att fiska ifrån.

– Det är klart att vi vill ha ett antal bryggor här i sjön också, säger Tommy Karlsson.

Att sträckan är så pass lång gör att det är ett måste att kunna bryta av med olika slingor som ger kortare promenadsträckor. Skidklubben anser att längden är perfekt.

Enligt Tommy Karlsson finns det många eldsjälar i föreningarna, pengar kommer att sökas i olika fonder och dessutom har de stöd från kultur och fritid på Sundsvalls kommun.

– De vet hur det jobbas med Sidsjön och kan hjälpa oss här, säger han.

En tredjedel av markägarna har förklarat sig positiva och de övriga ska gruppen kontakta under jullovet.

Helt färdigt tror man att det tar fem-sex år innan det blir och den första etappen kommer att sträcka sig fram till slalombacken.

– Det här skulle betyda mycket för Matfors. Att småknattarna på skolan ska kunna gå med en ryggsäck runt sjön och sova över i vindskydd, säger Tommy Karlsson

Mer läsning