Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltidsbrandmännen trappar upp konflikten

/
  • Erik Helberg, Karl Axelsson, Mattis Löfvenberg och David Elvinsson, deltidsbrandmän på Alnö, vill ha bättre villkor.

Nu trappas deltidsbrandmännens konflikt med arbetsgivaren upp.
De senaste förhandlingar medförde inte att parterna kom närmare varandra.

Annons

Efter att ha träffats under några dagar strandade förhandlingarna mellan Brandmännens riksförbund (BRF) och arbetsgivaren.

– Det fanns ingen anledning att fortsätta. Inga nya träffar är inplanerade, säger Erik Hellberg, brandmännens ordförande i Medelpad och själv deltidsbrandman på Alnö.

Konflikten gäller ersättningen till deltidsbrandmännen som BRF anser vara för låg och att den också gör det svårt att rekrytera nya deltidsbrandmän. Just nu ligger jourersättningen på 22 kronor i timmen.

– Då ska man ta sig till stationen och vara i bilen inom fem minuter. Det är i princip som att ha en fotboja under tiden man har jour, säger Erik Hellberg.

Den kommande upptrappningen av konflikten innebär att det ska bli svårare för arbetsgivaren att få dispenser för att ersätta vid, till exempel, sjukskrivningar. Det gäller från 24 juli.

Eftersom deltidsbrandmännen inte kan strejka, det får inte bli samhällsfarligt, är konfliktåtgärderna ett sätt att skapa merarbete för arbetsgivaren.

Sedan konflikten inleddes i mitten på juni har räddningstjänsten i Medelpad sökt dispens vid två tillfällen.

– Vi har ersatt sjuka personer i beredskapen, Det kommer att bli besvärligare för oss om det inte går att få dispenser, säger Per Silverliden, förbundschef på Medelpads räddningstjänstförbund.

– Just nu jobbar vi med en strategi för att hantera det här och det innebär att vi kommer att få använda alla våra medel som står till buds. Mer än så vill jag inte säga nu.

I ett andra steg den 15 augusti kommer, så kallade, frivilliga byten mellan brandmän att kräva dispens.

– Det här är ett enormt pussel som vi normalt sköter själva. Nu blir det upp till arbetsgivaren att se till att det fungerar, säger Erik Hellberg.

Till exempel jobbar många deltidare på annan ort och ersätts då i jouren. Enligt BRF kommer det att bli ett betungande arbete för arbetsgivaren att lösa detta.

Totalt ger BRF:s krav en löneökning på 15 procent under en fyraårsperiod. Den består av ökad jourersättning och att få rätt till semesterersättning. Hittills har arbetsgivaren, Sveriges kommuner och landsting, sagt nej till detta.

– Ytterst är det väldigt viktigt att säga att jag hoppas att den här konflikten löses på bästa möjliga sätt så snart som möjligt, säger Per Silverliden.

Erik Hellberg håller med:

– Det här innebär mycket merjobb, att hålla koll på vilka regler som gäller. Jag hoppas att det ska ta slut snart.

Mer läsning

Annons