Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den femte personer saknas fortfarande

/

Trots domen har det blodiga mordet i Fagerdal bara delvis fått sin upplösning.
En misstänkt är fortfarande på fri fot.

Annons

Följande har hänt:

På julaftons morgon ringde en 36-årig blödande man på hos sin granne i Fagerdal för att få hjälp. 36-åringen hade blivit knivskuren och i hans lägenhet hittades en knivdödad 26-åring. För polisen berättade 36-åringen att fyra eller fem män hade trängt sig in och misshandlat dem båda.

På juldagen klev en man in på Södermalms polisstation i Stockholm. Mannen sa att han visste vilka som låg bakom mordet på 36-åringen. Polisen fick namnet på tre personer men mannen uppgav också att ytterligare två personer var inblandade.

På annandagen greps två män, 23 och 27 år gamla, i Stockholm. De fördes omgående till Sundsvall för förhör.

Den 29 december hade ytterligare två män gripits och då vallades även 23-åringen i Fagerdal. Polisen hittade spår och gjorde vissa fynd.

Den 8 januari uppgav polisen att motivet började framskymta, men utöver det var man fortfarande förtegen om utredningen.

Den 17 februari togs fallet upp i tv-programmet Efterlyst eftersom en av männen som misstänktes för mordet fortfarande var på fri fot.

Den 26 februari åtalades de fyra häktade männen, 22, 23, 27 och 35 år gamla. 35-åringen pekades ut som den som stack kniven i låret på den avlidne. Det sticket ska ha punkterat en stor blodåder.

Den 4 mars inleddes den flera dagar långa rättegången om julaftonsmordet. Enligt åklagaren var hämnd motivet till att kvartetten åkte upp från Stockholm till Sundsvall, eftersom den misshandlade 36-åringen skulle ha gjort sexuella anspelningar mot en av de misstänkta.

Den 25 mars kom domen. Det står också klart att den femte personen som ska ha varit delaktig i mordet fortfarande är på fri fot.

Mer läsning

Annons