Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är en katastrof för mig"

/
  • – Bassängträningen har hjälpt mig jättemycket att komma igång efter sjukdom, säger Maud Kårberg som upprörs över sjukgymnastikens planer på att sluta med bassängträning.

– Det är en katastrof för mig i alla fall. Jag kan inte träna på land, säger Thomas Funseth, patient vid sjukgymnastiken.

Annons

Reaktionerna bland patienterna är starka över sjukgymnastikens planer på att sluta med bassängträning.

– Det är viktigt att bassängen får vara kvar. Vi är ganska många som inte kan träna på annat sätt än i vatten, säger Thomas Funseth från Sundsvall, som har en neurologisk sjukdom som gör att han har svårt att gå.

Hur reagerade du när du fick reda på att en stängning av verksamheten är på gång?

– Man blev ju less. Jag har tränat ett år och blivit bättre, även om jag inte är bra. Bassängträning är otroligt viktig, säger Funseth som tränar tre gånger i veckan.

Han har förståelse över att landstinget behöver leta efter besparingar.

– Det är en prioriteringsfråga och har de inga pengar så har de inga pengar, men det blir dyrare i slutändan. Jag jobbar halvtid, men om jag inte kan träna kanske jag blir helt sjukskriven. Det vore negativt både för mig, arbetsgivaren och sjukvården, säger Funseth.

Några vågskvalp längre bort står reumatikern Maud Kårberg från Indal.

– Det är fruktansvärt att man att man ska stänga ner en så här bra verksamhet, säger Maud Kårberg.

Hon har fått en bättre balans och går bättre tack vare bassängträningen. Hon tycker det är märkligt att man ska stänga en verksamhet i en bassäng som renoverades för ett år sedan.

– Man måste ha lite bättre planering. Man borde även på politisk nivå kunna tänka lite längre än ett år, säger Maud Kårberg.

Mer läsning