Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det blir ett svart hål mitt i Foodparken"

/
  • Mark Futcher har jobbat i restaurangen i Birsta city i tre år.

På söndag säger McDonalds hej då till Birsta city. Hyreskontraktet för lokalen har gått ut och nu stänger restaurangen igen.
– Det är klart att det är tråkigt, säger medarbetaren Linda Norin.

Annons

Restaurangen inne i Birsta city har funnits sedan 1991 och är en av två restauranger i Birsta. Nu har hyreskontraktet gått ut och McDonalds Sverige har bestämt sig för att stänga.

Restaurangen har ungefär 30 anställda och samtliga har fått möjligheten att bli omplacerade till andra restauranger i kedjan.

– Jag ska börja jobba på McDriven här i Birsta efter det här, säger medarbetaren Mark Futcher.

Han har jobbat på McDonalds i tre år. Han säger att det självklart är tråkigt att det stänger igen. Trots att arbetsgänget splittras upp, får Mark Futcher med sig flera kollegor till McDrive-restaurangen, som till exempel Linda Norin.

– Det är många som hängt med dit. Det är i alla fall ingen som har blivit tvungen att varslas, säger Linda Norin.

Bland de sex-sju personer som inte kommer jobba vidare inom McDonalds ska majoriteten börja studera.

McDonalds har klarat sig väl i konkurrensen med de andra matställena och kommer bli saknad av en hel del trogna kunder. Lokalen ligger mitt i Birsta citys Food park och vilka som tar över lokalen nu är ännu oklart.

– Det är tråkigt och jag hoppas verkligen att det öppnar något nytt lika trevligt ställe här snart, det blir liksom bara ett svart hål mitt i Foodparken, säger Linda Gradin som jobbar i huset och därför brukar äta lunch i restaurangen då och då.

Mer läsning

Annons