Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen demokrativecka i Sundsvall i år

Det blir ingen demokrativecka i Sundsvall i år.
För liten budget och minskat intresse från medierna är orsaken.
— Vi harvalt att testa något nytt i år, säger Lars Nord, demokratiinstitutets vd.

Annons
Det började med en partivecka. Sen bytte arrangemanget namn till demokrativeckan och kortades så småningom ner från en vecka till tre dagar. Årets upplaga skulle ha varit den 18:e i ordningen. Men så blir det inte.
Det är ett svårfinansierat arrangemang som har tappat en del av sitt värde. Det lockar färre och färre journalister och uppmärksamheten är viktig, mest för Sundsvalls kommun som i nuläget var den enda finansiären, säger Lars Nord.
Det var i veckan som demokratiinstitutets styrelse tog beslut om att satsa på flera mindre seminarier i år istället. Bland annat blir det två seminariedagar om medier och demokrati när journalist- och informatörs utbildningarna flyttar in i nya lokaler på Campus Åkroken i september. Dessutom är flera föreläsningar och andra seminarier inbokade för året, både i och utanför Sundsvall.
Jag tror att den lösningen blir bra. Det är värre om man hakar fast vid något bara för att det är en tradition. Att fortsätta vore att riskera att det inte blir tillräckligt bra. Sen får styrelsen ta ett nytt beslut 2006 då vi utvärderat det här, säger Lars Nord.

Mer läsning

Annons