Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det händer under påsklovet

/
  • Norra Berget har fått nykläckta kycklingar lagom till påsk. Isabella Sahlén, Cheyen Lopez och Sanna Andersson passade på att bekanta sig med de nyfödda innan lovet.

Nu drar påsklovsveckan i gång.
Har du svårt att veta vad du ska och barnen ska hitta på? Lugn. Här följer ett axplock av aktiviteter.

Annons

På Kulturmagasinet har man valt att satsa på teaterlek för de yngre barnen och animationsverkstad för de lite äldre. Det förstnämnda innebär att barnen får göra lättare teater och dramaövningar medan det senare är ett projekt som går ut på att göra en animerad film om Kulturmagasinet.

– Det är skönt att kunna erbjuda lite andra saker än bad och skidor. Under loven brukar vi vara välbesökta, säger Anna-Karin Nylén på Kulturmagasinet.

De guidade turerna i fängelsecellerna på Stadshuset intar en ny skepnad under onsdagen. En påskkyckling leder grupperna och efter rundvandringen blir det bus och lek med en påskhäxa.

– Förra året satsade vi extra mycket på påsklovsaktiviteter och märkte att det kom mycket barnfamiljer och intresserade besökare. Nu fortsätter vi på den vägen, säger Anna-Karin Sjödin på Stenstan Visitor Center

På Norra Berget arrangerar man också aktiviteter med anledning av lovet. Där kan besökarna passa på att träffa påskkycklingar, baka segkaka och påskpyssla.

Ung i Sundsvall kommer att arrangera en fotbollscup. Där ställs stans olika fritidsgårdar mot varandra.

Slalombackarna vid Sidsjön och på Södra Berget kommer, om inget oväntat händer, att vara öppna.

– Det ser jättebra ut i backen i dagsläget. Men Sundsvallsborna brukar vara svårflörtade efter sportlovet. Det kommer att vara sista veckan vi har öppet och vi försöker att nå ut för att folk ska veta att vi har öppet, säger Per Lundström som arrenderar Sidsjöbacken.

Mer läsning

Annons