Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det handlar om att skapa förutsättningar för en närmare kontakt"

SCA har bilden klar. Inget var fel med att bjuda Maggi Mikaelsson på älgjakt. Tvärtom. – Hon har all rätt och intresse i världen av att med i de här sammanhangen, säger Björn Lyngfelt, pressansvarig.

Annons
Han betonar att Maggi Mikaelsson är ordförande i Hushållssällskapet, som äger fastigheten Medstugan, och att det var i den egenskapen hon inbjöds att delta.
Vad är annars syftet med representationsjakt?
Som all representation handlar det om att skapa förutsättningar för en närmare kontakt. I allt realationsbyggande försöker man hitta tillfällen och företeelser som gästen sätter värde på, naturligtvis inom de ramar som råder.
Det finns ju både beloppsgränser och andra gränser för vad vi får bjuda på och de är vi väldigt medvetna om och noga med att följa, säger Björn Lyngfelt.
Maggi Mikaelsson utreder den svenska skogspolitiken, och detta är väl något som berör SCA?
Frågan har ventilerats, men man får ha i minnet att Maggi Mikaelsson under hela utredningstiden både sökt och skapat möjligheter att föra en dialog med skogsnäringen för att få ett underlag till utredningen.
Veckan före den här jakten arrangerade hon till exempel ett internationellt seminarium i Östersund och bad oss hjälpa till att ordna en exkursion för internationella skogsexperter.
Kan du förstå att detta ändå kan tolkas som ett försök att påverka henne?
Vi kan ju konstatera i efterhand att en del försökt framställa det på det sättet, men det verkar lite långsökt. Jag menar, det vi i sådana fall skulle ha framfört vid det här tillfället skulle vi ha kunnat framföra vid ett stort antal tidigare tillfällen, säger Björn Lyngfelt.

Mer läsning

Annons