Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns förjävligt"

/
  • Martin Dahlander fick sin identitet kapad på Facebook.

Martin Dahlander fick sin identitet kapad på Facebook.
Föräldrar uppmanades att höra av sig till sidan om deras barn hade problem med droger, och det uppgavs att Martin tagit återfall.
– Det känns förjävligt, säger Martin.

Annons

I september förra året berättade Martin om sitt mångåriga missbruksproblem i Dagbladet. Under flera års tid rökte han spice, och mådde till slut så dåligt att han var nära att ta sitt liv.

Reportaget fick en otrolig genomslagskraft, och lästes av mer än 340 000 personer.

Vändpunkten hade kommit i mars samma år.

Martin spolade då ner en stor mängd spice i toaletten och genomgick på egen hand en svår och plågsam avgiftning som tog flera veckor. Sedan dess har Martin varit drogfri.

I april kom han till KRIS i Sundsvall och har sedan dess varit drogfri. Massor av människor har hört av sig till honom, och han har haft flera föreläsningar om den livsfarliga drogen spice.

På måndagen upptäckte plötsligt Martin att hans identitet kapats på Facebook. Någon hade lagt upp en sida med namnet Martin "Spicemannen" Dahlander. På sidan uppmanades föräldrar att kontakta sidan om de ville ha hjälp med sina barn.

Profilbilden var en av bilderna som var med i Dagbladets reportage.

Det uppgavs på sidan att Martin skulle ha tagit återfall och rökt spice under helgerna.

Martin anmälde omedelbart sidan till Facebook, men sidan togs inte bort förrän ett stort antal av Martins vänner också gjort anmälan.

– Något som känns oroande är att personen skrev på sidan att över hundra personer hade hört av sig för att få hjälp. Man kan undra vilken hjälp de egentligen fick, menar Martin.

Efter att denna artikel publicerades blev Martins identitet kapad igen. Läs mer om det här.

Mer läsning

Annons