Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kom bara en förälder"

Förra veckan rapporterade ST om ett svalt intresse bland föräldrar att nattvandra med Vuxna på stan. I fredags kväll blev ingen förbättring – endast en förälder från de skolor som var kallade kom. Nu efterlyser föreningen ett större engagemang och ansvarstagande bland föräldrar.

Annons

Urban Jonsson är styrelsemedlem i Vuxna på stan och ansvarade för nattvandringen i fredags.

– Ja, vi var inte många ute nu heller, säger han.

På fredagskvällen var det föräldrar till niondeklasser på Haga/Katrinelundsskolan och Prolympia som var speciellt inbjudna.

– Tyvärr kom det bara en förälder från de skolorna och från en annan skola kom det två föräldrar.

Totalt blev de nio stycken som vandrade.

– Det som var glädjande var att det kom två vuxna som inte hade vare sig barn eller barnbarn i skolan, men som bara ville hjälpa till. Det är väldigt positivt med vuxna som vill ta sitt ansvar.

Varför tror du att det är så få som kommer?

– Många tycker nog att det är lugnt på stan nu för tiden men samtidigt måste man komma ihåg att anledningen till att det är det så kanske beror på de här vandringarna. Det är inget man kan ta för givet.

Hur ska ni göra för att locka fler föräldrar att vara med på vandringarna?

– Egentligen tycker jag inte att vi ska behöva locka, det borde räcka med att man informerar och talar om att det är oerhört viktigt att alla tar sitt ansvar och hjälper till. Det är synd att inte skolorna anammar det, men vi fortsätter att försöka nå ut genom våra informationskanaler.

Vad händer nu?

– Nästa fredag är det vandring igen med Bergsåkers skola och då hoppas jag verkligen att det kommer många föräldrar.

Mer läsning

Annons