Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ligger ett hundratal bilvrak i skogen efter...

/
  • Ett hundratal bilar står uppställda på fastigheten Njurunda Västbyn. Miljökontoret gör bedömningen att upplaget ska betraktas som mellanlagring av avfall.

Det ligger ett hundratal bilvrak i skogen efter skogsbilvägen till Tallstugan i Nolby. Bilupplaget kallas av Miljökontoret för mellanlagring av avfall.

Annons
Den typen av lagring av avfall får ske maximalt i tre år på platsen. Miljökontoret var på platsen för ett år sedan och de bilar som förvaras på platsen måste bort eller försäljas senast november 2007.
Vi har en dialog med ägaren av upplaget och det skriftliga svar vi fick innehåller inte alla uppgifter vi önskade, säger Lena Ericsson vid Miljökontoret.
Miljökontoret har ännu inte haft tid att granska vilken typ av verksamhet som bedrivs på området på fastigheten Njurunda Västbyn.
I en skrivelse till Miljökontoret skriver innehavaren av bilupplaget att det är ett reserdelslager. Arbetet med att aveckla lagret har påbörjats och annonsering har lett till en viss försäljning. Man menar också i skrivelsen att det absolut inte handlar om avfall utan är ett reservdelslager med ett vitalt intresse för den person som renoverar äldre bilar.

Mer läsning

Annons