Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ljusnar för Södras slalombacke

/
  • Markmontörerna hade ett styvt jobb när vinden kämpade om vem som skulle få taget om stolpen.

Nio nya belysningsstolpar monterades på 50 bara minuter i Södra bergets slalombacke i går. Det öppnar för kvällstävlingar och mer utrymme för allmänheten att åka dagtid.

Annons
Sedan Sundsvalls slalomklubb tog över slalombacken i september i fjol har det hänt en hel del. I fjol var det rekordtidig säsongsstart i början av december. I går kom den nya belysningen på plats med hjälp av helikopter.
Det är så kul det som händer för vi har en bra tillväxt bland de unga. Och det här är en sport som håller livet ut. Som förälder kan man vara med och inte stå och frysa häcken av sig i en ishall, sade Nader Mafi, en av det trettiotal medlemmar som samlats på förmiddagen för att skruva fast bultarna när helikopten lyft stolparna på plats.
I stället för som nu med sju, åtta lux på de sämst upplysta delarna blir det minst 80 lux i hela banan, ett krav för att få bedriva kvällstävlingar.
Installationen har kostat 600 000 kronor, en halvering jämfört med kommunens tidigare kalkyl för belysningen.
Och mera är på gång.
Nu ska vi utöka pumpkapaciteten för snökanonerna och det ska bli klart i höst. Det gör att vi kan utnyttja snöperioden bättre. Med fördubblad kapacitet kan vi efter en, en och en halv vecka klara snöläggningen och börja köra, berättar Anders Westrin, projektansvarig för satsningar inom Sundsvalls slalomklubb.
För de mer aktiva klubbmedlemmarna är det en välkommen satsning då de slipper kostnader för dyra träningsresor i början av säsongen.
Samtidigt utökar vi säsongen för alla och det hoppas vi ska bättra på intäkterna så vi kan växa vidare.
Men det finns fler planer för framtiden, mer vatten för snöläggning till exempel genom utökning av dammen, mer åkytor, nya nerfarter och en barnbacke med lift.
Visst har det blivit en ökad belastning på föreningen sedan vi tagit över ansvaret för backen men det är också roligt för det finns en nybyggaranda i klubben, säger Anders Westrin.

Mer läsning

Annons