Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det räcker inte med frukostmöten"

/
  • Gratis parkering i P-husen i Sundsvall och ett kraftfullare Näringslivsbolag är två krav från Kjell Undén för att rädda handeln i Stenstan.

Gratis parkering på de kommunala P-husen och ett kraftfullare Näringslivsbolag som agerar och pekar med hela handen. Det kräver Kjell Undèn, ordförande för Svensk Handel i Sundsvall.
– Det räcker inte med frukostmöten, nu måste något ske för att rädda Stenstan.

Annons

Butik efter butik lämnar Stenstan i Sundsvall. Nu kräver Kjell Undén, ordförande för Svensk Handel i Sundsvall, krafttag för att Stenstan ska överleva som handelsområde.

– Läget är allvarligt, något konkret måste ske, inte bara en massa möten, säger Kjell Undén.

Han ställer också flera krav på politikerna:

• Gratis parkering på alla kommunala P-hus och gratis bussar in till city på lördagar vore en fin gest till de som handlar.

• Förbättra skyltningen till Sundsvall city. Nu står det Sundsvall norra och Sundsvall södra. Den stora informationstavlan på gamla E4 i Njurunda måste omedelbart flyttas till nya E4 så bilisterna får ett val att besöka city innan de kör upp på bron.

– Politikerna i Sundsvall vill minska trafiken i city - men då minskar ju också handeln. Att som Centerpartiet förklara att "Indal är viktigare än Stenstan" är befängt, för att utveckla Sundsvall behövs handeln i Stenstan, säger Kjell Undén.

• Fler aktiviteter måste finnas på stora torget på lördagar. En skridskobana och kanske ett litet skidspår. Sundsvall ska marknadsföras som en vinterstad.

– Enkla åtgärder som inte kostar speciellt mycket.

Kjell Undén menar att Näringslivsbolaget måste ta ett större ansvar och peka med hela handen i fortsättningen.

– Det räcker inte med frukostmöten. Nu krävs konkreta åtgärder, helt enkelt mer verkstad och mindre prat.

Han föreslår också att de butiksytor som i dag gapar tomma i Stenstan hyrs ut billigt på kortare tid i avvaktan på en hyresgäst som skriver långtidskontrakt.

Kjell Undén förklarar att han och Svensk Handel har bra kontakt med politikerna i Sundsvall - både med de styrande och med oppositionen.

– Nu krävs det att alla aktörer samarbetar, det gäller politiker, Näringslivsbolaget, Fastighetsägarna och besöksnäringen. Men det börjar bli bråttom.

Mer läsning

Annons