Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det regnar utmärkelser över Timrå gymnasium

Det regnar utmärkelser över Timrå gymnasium. I fredags vann fyra elever från tekniska programmet första pris i designtävligen Forma 04. Och designläraren Marga Åhlins arbete uppmärksammades i samma tävling.

Annons
Tävlingsuppgiften för designeleverna var att formge en pryl under temat \"compact living\".
Av 78 bidrag från 11 gymnasieskolor blev två bidrag från Timrå gymnasium premierade när priserna delades ut på Technichus i Härnösand.
Guldlagets Pirita Lindström, Sofie Loviken, Johanna Henriksson och Mattis Söderlund valde att kombinera mat, sitt och sovbehoven i en underfundig möbel. Med några handgrepp kan det, som från början är en soffa, förändras till dubbelsäng eller till matbord med sittplatser.
Det är så trångt i små lägenheter ... förklarar Sofie Loviken valet av möbeln som gav dem 10 000 kronor och en studieresa till Stockholm i pris.
\"Tävlingsbidraget visar ett systematiskt designarbete som lett fram till ett försdlag med genomtänkt funktion, tilltalande form och en modell av hög kvalitet\" löd den eniga juryns motivering.
Deras lärare Marga Åhlin fick pris för sitt engagerade handlederi.
Och vinnarkvartetten var inte de enda som hade sömn som ett tema.
Även timråeleverna Per Eklund, Mattias Nygren, Per-Åke Mellberg och Cristoffer Ålund hade gjort en kombinerad säng och soffbord. De belönades med ett hedersomnämnande för sin utrymmessparande produkt.
Tävling arrangerades av Design i Västernorrland, Regionalt designcentrum Jämtland och Mittuniversitet för andra året i rad.
Vi går bara i tvåan, så vi tänker vinna nästa år med, säger Sofie Loviken och skrattar.

Mer läsning

Annons