Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det ser inte ljust ut för besöksnäringen"

/
  • Turistchef Maria Åslin är orolig över hur besöksnäringen i Sundsvall kommer att påverkas av hallens stängning.

Turistchef Maria Åslin befarar att besöksnäringen kommer att ta rejält med stryk av den igenbommade Nordichallen.

Annons

Att Nordichallen tvingas hålla stängt på obestämd tid kan bli förödande för besöksnäringen. Det menar Maria Åslin, turistchef på Visit Sundsvall.

– Vi har flera inbokade mässor som vi nu kommer behöva flytta eller ställa in. Det ser inte alls ljust ut för besöksnäringen i Sundsvall, säger hon.

Även sportevenemang som Sundsvalls handbollsklubbs årliga cup är väldigt viktiga för besöksnäringen. Om de inte kommer att kunna genomföras kommer de ekonomiska förlusterna att beröra så väl idrottsklubbar som hotell, restaurang och handel.

– Till handbollscupen brukar det komma omkring 4 000 spelare plus åskådare, och vårmässan brukar locka 12 000 personer. Alla sådana evenemang innebär ett turistekonomiskt netto då besökarna bor på hotell, äter på stans restauranger och handlar i våra affärer, säger Maria Åslin.

– Dessutom måste man komma ihåg att det inte bara är de inbokade evenemangen som påverkas. Så länge vi befinner oss i det här osäkra läget kan vi inte heller boka in några nya tillställningar, avslutar hon.

Mer läsning

Annons