Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var ett mordförsök"

/
  • Med den här hammaren ska 49-åringen ha slagit ner ägaren till pizzerian vid Navet bakifrån. Han fördes till sjukhus med en skallbensfraktur. – Det var ett mordförsök, anser offret. Men åklagaren väckte i går åtal bara för grov misshandel.

Pizzabagarna kunde inte enas om vem som ägde restaurangen. Då gick 49-åringen till Claes Ohlsson, köpte en hammare och slog in skallbenet på sin kamrat.

Annons
Det har polisen kommit fram till, och i går åtalades 49-åringen för grov misshandel och olaga hot.
Det var på förmiddagen den 25 november som polislarmades till Navet för att sära på två blodiga män som fallit utför trappan under stort tumult. En 44-åring hade en fraktur i bakhuvudet och skador i ansiktet. En 49-åring blödde från näsan.
På golvet inne i restaurangen hittades den sprillans nya hammaren från Claes Ohlsson.
44-åringen säger i förhör att bråket handlar om pengar och äganderätten till pizzerian. 49-åringen ska upprepade gånger ha hotat honom och hans familj med hemska saker. Den aktuella morgonen hade man ett stort gräl, varefter 49-åringen gick iväg. Enligt 44-åringen kom han efter en stund tillbaka och attackerade honom bakifrån med hammaren. Trots frakturen och den svåra smärtan lyckades 44-åringen försvara sig, och de tumlade till sist nedför trappan där 44-åringen kunde ropa på hjälp.
Det var ett mordförsök, sade 44-åringen senare till polisen.
49-åringen förnekar brott och säger att det var han som blev överfallen. I det första förhöret säger han att det fanns 3-4 hammare på en hylla i köket. Han tog en av dem och slungade mot den knivbeväpnade 44-åringen för att värja sig.
Men i nästa förhör får han veta att polisen sett övervakningsbilder från Claes Ohlsson, där 44-åringen köpte hammaren bara några minuter innan våldsamheterna. Då heter det att han skulle använda hammaren hemma, och han står fast vid historien om självförsvar.
Åklagaren tror honom inte, och menar att misshandeln var grov eftersom våldet varit livsfarligt och hänsynslöst.
Det är uppenbart att det är någon slags affärer som ligger till grund för konflikten, men exakt hur går inte med säkerhet att utläsa i polisutredningen.
49-åringen ägde pizzerian vid Navet tills 2002, då den såldes. Den kom så småningom att tas över av 44-årigen, som är hans gamla kompis. I januari i år skrev man under ett avtal där en av 49-åringens söner skulle få ta över halva rörelsen för 125 000 kronor.
44-åringen hävdar att han aldrig fick några pengar, medan 49-åringen påstår att 44-åringen blåst honom på 143 000 kronor.
Möjligen klarnar detaljerna under rättegången, 19 december.

Mer läsning

Annons