Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din Tur: I höst kommer de nya busskyltarna

I nästan fyra år har Din Tur planerat att införa realtidsskyltar till busshållsplatser. Nu är arbetet äntligen i gång. Skyltarna ska visa en mer exakt tid på när bussen kommer in till hållplatsen.

Annons

Sedan 2011 har realtidsskyltar diskuterats hos Din Tur. Anledningen till att arbetet har dragit ut på tiden är bland annat tekniska delar i systemet. Västernorrland samarbetar med Västerbotten i projektet.

– Vi har pratat länge om det här, men när man arbetar med ett större projekt tillsammans med ett annat län tar det längre tid. Det har varit en del strul med tekniken som fått arbetet att fördröjas, säger Annica Kjellin, marknadschef på Din Tur.

Likt tunnelbanestationerna i Stockholm är tanken med realtidsskyltarna att de ska visa en mer exakt tid på när bussen förväntas komma in till hållplatsen. Skyltarna kommer också att kopplas till Din Turs hemsida och till deras app.

– På så sätt kan man hemifrån se om bussen till exempel är sju minuter sen. Då hinner man kanske ta en påtår kaffe innan man går hemifrån, säger Annica Kjellin.

Under sommaren ska skyltarna testas på plats hos Din Tur och om det fungerar bra är planen att realtidsskyltarna drar i gång på busshållsplatserna till hösten.

Mer läsning

Annons