Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktören rentvådd - inga bevis för våldtäkt

Tingsrätten friade i dag den 58-årige Sundsvallsdirektör som anklagats för våldtäkt på en kvinna under en efterfest i hans villa. Varken kvinnans väninna eller den tekniska utredningen ger något som helst stöd för hennes anklagelser om våldtäkt.

Annons
Tingsrätten finner inget stöd i åklagarens utredning för att några som helst övergrepp har begåtts mot kvinnan.
På morgonen den 18 januari kom hon uppjagad hem till direktörens granne och bad denne tillkalla polis. Senare anmälde hon att direktören våldtagit henne två gånger under natten, sedan hon och hennes väninna följt med från krogen på efterfest.
Men de tekniska undersökningarna av direktören och kvinnan visar inga spår av sperma eller annat DNA-material från varandras kroppar. Flera påståenden som kvinnan gjort har dessutom visat sig inte stämma med verkligheten.
Dessutom har väninnan - som varit med under större delen av natten - inte bekräftat kvinnans uppgifter om hot eller tvång.
Däremot döms direktören för ett angrepp på en taxichaufför. den 13 november i fjol. Han ska enligt domen ha slagit chauffören och försökt styra över bilen mot mötande trafik. I den delen döms han för framkallande av fara för annan, samt våld och hot mot tjänsteman. Påföljden blir villkorlig med 50 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons