Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktören rentvådd—inga bevis för våldtäkt

Tingsrätten friade i går den 58-årige Sundsvallsdirektör som anklagats för våldtäkt på en kvinna under en efterfest i hans villa. Varken kvinnans väninna eller den tekniska utredningen ger något stöd för hennes anklagelser.

Annons
På morgonen den 18 januari kom hon uppjagad hem till direktörens granne och bad denne tillkalla polis. Senare anmälde hon att direktören våldtagit henne två gånger under natten, sedan hon och hennes väninna följt med från krogen på efterfest.
Men den tekniska undersökningarna av direktören och kvinnan visar att inga spår av sperma eller annat DNA-material överförts mellan deras kroppar. Detaljer i kvinnans berättelse har visat sig inte stämma med polisens fynd.
De ytliga sår och blåmärken som hittades på kvinnans kropp kan lika gärna ha uppstått när hon två gånger under natten ramlade omkull i fyllan, anser tingsrätten.
Dessutom har väninnansom varit med under större delen av natten inte bekräftat kvinnans uppgifter om hot eller tvång.
Däremot döms direktören för ett angrepp på en taxichaufför, den 13 november i fjol. Han ska enligt domen ha slagit chauffören och försökt styra över bilen mot mötande trafik. I den delen döms han för framkallande av fara för annan, samt våld och hot mot tjänsteman. Påföljden blir villkorlig med 50 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons