Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurhem i Sundsvall kan bli verklighet

Länge har föreningen Djurskyddet Sundsvall velat öppna ett djurhem, främst för att kunna ta hand om hemlösa katter. Nu är planerna närmare uppfyllelse än någonsin. Men än saknas en lokal.

Annons
Behovet av ett ställe där hemlösa djur kan få tak över huvudet är stort, trots att det finns ett kattpensionat i trakten och att många privatpersoner med hjärta för djur tar sig an lösdrivarkatter.
Ett föreningsdrivet djurhem kräver personer som kan se efter djuren, en lokal och en del pengar till bland annat foder.
Nu har det visat sig att 63 av de personer som erbjudit sig att ställa upp frivilligt hos Härnösands nyöppnade djurhem Öbacka hör hemma i Sundsvall. Det får Eva Norberg hos Djurskyddet Sundsvall att hoppas.
Vi skulle gärna ta vara på dem i Sundsvall. Även om bara hälften verkligen kan ställa upp blir det ändå ett 30-tal, säger hon.
Därmed skulle bemanningen kunna vara löst i ett framtida djurhem. Nästa stora fråga är lokalen, och där letar nu föreningen efter något tillräckligt rymligt som inte kostar så mycket. Föreningen har bara de sponsorpengar och bidrag den kan skrapa ihop.
Om någon djurvän vill hyra ut för en symbolisk summa till oss får vi sedan titta på hur vi kan lösa driften. Vi behöver en huvudsponsor och sedan får vi söka andra sponsorer och göra insamlingar, säger Eva Norberg.

Mer läsning

Annons