Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DNA löser inbrott i Timrå

Närpolisen i Timrå håller på att lösa flera av de många inbrott och datorstölder som skett under fjolåret och i år. Sammanlagt fem personer kan kopplas till olika stölder, bland annat genom DNA-analyser och bra vittnesuppgifter.

Annons
En Timråbo kan knytas till fyra av brottsplatserna. Det är en man i 30-årsåldern som med hjälp av DNA-spår kan bindas till ett inbrott i Mariedalsskolan, ett i Anhörigcenter och ett i Böle skola. Genom vittnesuppgifter och annan bevisning kan han också knytas till ett inbrott hos en optiker i centrala Timrå då en mängd dyrbara solglasögon stals. I samband med det inbrottet finns ytterligare minst en misstänkt.
I samband med ett av tre inbrott på Vårdcentralen i Söråker skar sig tjuven på den sönderslagna glasrutan och lämnade efter sig tillräckligt med blod på golvet för en positiv DNA-analys.
Ytterligare två personer kunde gripas efter det senaste inbrottet i Bergeforsens skola, då de ertappades med en stulen dator av en polispatrull som var på väg till skolan för en platsundersökning.
Polisen hoppas nu att man hittat några av huvudmännen bakom den långa rad av inbrott i skolor, kontor och andra lokaler, där tjuvarna främst inriktat sig på datorer.
Alla misstänkta är väl kända hos polisen sedan tidigare. Ett par av personerna är misstänkta för andra, tidigare, brott som är på väg till tingsrätten.

Mer läsning

Annons