Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödskrasch efter vänstersväng

/

16-åringen uppmärksammade inte att bilen framför skulle göra en vänstersväng.

Annons

Intill Statoil i Dingersjö, Njurunda, brinner ljuslyktor och gravljus. 16-åringen som miste livet sörjs av vänner och anhöriga.

– Det handlar om en missbedömning med hemska konsekvenser, säger Ulf Holgersson, förundersökningsledare vid trafikpolisen.

Det var på söndagskvällen som den unge mannen kraschade in i en framförvarande bil med sin lättviktsmotorcykel och sedan slungades ut på vägen och in i ett mötande ekipage.

– Han fördes till Sundsvalls sjukhus med allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda, säger Ulf Holgersson.

Olyckan inträffade strax före klockan 19.30 och han bedömer att sikten är hyfsat god på platsen.

– Det har heller inte pratats om att han skulle ha haft särskilt hög fart, men det börjar ju bli skumt vid den tiden och vänstersvängar är alltid farliga.

Njurunda församling håller öppet under måndagskvällen och enligt ungdomsledaren Malin Ruda kommer det att hållas en minnesstund för den omkomne unge mannen.

– Vi har ungdomsgrupper här på måndagar och det har vi även i kväll. Under minnesstunden kommer vi att läsa lite och lyssna på musik, sedan är det upp till ungdomarna om de vill prata eller inte.

Ungdomsgården Opalen har också öppet under kvällen och där kommer även kyrkans personal finnas med.

– Nu har vi också hört att den här pojkens kamrater kommer att samlas vid olycksplatsen under kvällen och där ska vi också finnas till hands, säger Malin Ruda.

Sammanlagt har arton motorcyklister omkommit längs de svenska vägarna under årets sju första månader. Det är en minskning med två personer jämfört med motsvarande period 2013.

Sju av dem som har mist livet i år krockade med ett annat fordon. I fyra av dödsolyckorna kolliderade mc-föraren med räcke. En dödsolycka berodde på ett träd som föll över motorcykeln och vid sex olyckor körde motorcyklisten av vägen.

Mer läsning

Annons