Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd våldtäktsman överklagar till Högsta domstolen

Flickan anmälde att hon våldtagits. Tingsrätten ogillade åtalet men hovrätten dömde till två års fängelse och utvisning. Nu har mannen överklagat.

Annons
För två år sedan anmälde en 16-årig flicka att hon våldtagits av en 23-åring i hans hem i Fagerdal.
Flickan har berättat att de två kände varandra sedan tidigare. Den här gången ska de ha druckit sprit tillsammans, sen ska mannen ha tryckt ner henne i en säng, slagit henne, dragit av henne kläderna och sedan våldtagit henne.
Läkare har inte kunnat dokumenterat några skador på hennes kropp, och polisen har inte hittat några tecken som tyder på våld.
Tingsrätten ogillade åtalet, eftersom domstolen inte ansåg det vara utom all rimlig tvivel att mannen gjort sig skyldig till brottet. Domen överklagades och hovrätten gjorde en helt annan bedömning, mannen ska sitta två år i fängelse och därefter utvisas ur Sverige, han får inte komma tillbaka på tio år. Flickan ska få 85 000 kronor i skadestånd.
Nu har mannen överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen. Han hävdar att han är oskyldig och att åtalet ska ogillas, liksom skadeståndsyrkandet. Han säger sig inte ha förstått allt vad som meddelats honom och han har inte begripit stora delar av förundersökningen eftersom ingen tolk varit närvarande.

Mer läsning

Annons