Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domus i Timrå blir Konsum Extra

I dagarna påbörjar anrika Domus i Timrå sin förvandling till Konsum Extra-butik, en succesiv ombyggnad som blir klar till hösten. Den breda sorteringen med allt från kläder, verktyg och parfymdisk försvinner och satsningen ska ge butiken en utpräglad matprofil, säger föreståndaren Jan Jonasson. Men Domus lär heta Domus i folkmun även om det snart står något annat på skylten.

Annons
Några specialitéer blir kvar. Bageriet, exempelvis. Det är en del som växt fast med huset på något sätt och som gett Domus en spetsprofil i tider av semlor och morsdagstårtor.
Den manuella bröddisken blir givetvis kvar den också. Däremot kommer delikatesscharken inte att bemannas på nuvarande sätt. Den som vill smaka en strimla av kryddosten innan beslut om hur stor biten ska vara får snart förlita sig på annan information. Fem skivor rostbiff och en liten dosa potatissallad till lunch blir inte heller lika enkelt som förr.
Men delikatesserna kommer att bli kvar, troligen med ett ännu bredare sortiment, fast i färdiga förpackningar, säger Jan Jonasson.
I jämförelse med andra omvälvningar inom konsumentkooperationen kommer Konsum Extra att hamna mellan stora Coop forum och vanliga Konsum.
När kläderna försvunnit blir det ändå några plagg kvar, de rödvita tröjorna, halsdukarna och kepsarna som förkunnar en TIK-supporter. Sånt kan man bara inte ta bort från sortimentet när man en gång fått klubbens välsignelse att saluföra det.
Ombyggnaden och anpassningen är inte bestämd in i minsta detalj, men arbetat har inletts. Personalstyrkan förblir ungefär vad den är just nu, ett 30-tal anställda.

Mer läsning

Annons