Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drakfestival med musik och ankrace

/
  • Sundsvalls kammarorkester och Teater Västernorrland är nya inslag i Drakfestivalen.

Drakbåtsfestivalen, företagens gemensamma kick off, växer. Nu utlovas fyra dagars festligheter med teater, musik och tävlingar. Eldshow, allsång och ankrace ska blandas med musik och sketcher.

Annons
Drakbåtsfestivalen har vuxit ur kostymen. Från och med i år ska det övergripande namnet på festligheterna vara Drakfestivalen.
Nu har vi byggt ut så mycket runt om själva drakbåtstävlingen att arrangemanget i sin helhet behöver ett nytt namn. Drakbåtsfestivalen är fortfarande företagens kick off och äger rum på lördagen, säger Dan Henriksson, en av arrangörerna.
I morgon startar evenemangen med bland annat ett spontant potpurri av Teateter Västernorrland. I år ska även Sundsvalls Kammarorkester bjuda på konsert vid Selångersån. Publiken ska få höra Mozart, Peterson-Berger, Brahms, Taube med flera. Orkestern spelar under ledning av Alexander Hanson och sångsolist är Anna Norberg.
Fredagen är vattendagen, då blir det årensning som i fjol, säger Dan Henriksson.
Hittills har elva personer anmält sig till tävlingen som går ut på att dyka efter så mycket skräp som möjligt i Selångersån. Störst skräphög vinner.
Varje tävlande får en del av ån att dyka i och sedan får man ha så många medhjälpare man vill på land som hjälper till att få upp sakerna ur vattnet, säger Dan Henriksson.
På fredagen blir det ungdomsidrottens dag då föreningar får chansen att visa upp sig och sin verksamhet, på kvällen blir det dragkamp och underhållning av Musik Polisen. Den traditionella drakbåtstävlingen avslutar hela festivalen under lördagen.

Mer läsning

Annons