Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drakmysterium på förskola

/
  • Alicia Lönnberg, Agnes Byberg, Theo Hägg, Melvin Brandsäter, Agnes Feil och Wiggo Färnstrand vill veta hur drakfoten hamnat vid bäcken.

Barnen på Grevebäckens förskola har gjort ett märkligt fynd vid bäcken i närheten. En stor grön drakfot står där och den här väckt mycket funderingar.

Annons

Det var i slutet av förra veckan som personal och barn hittade foten drygt 50 meter från förskolan, i skogen bredvid en bäck.

– Barnen har en massa hypoteser om vad som har hänt. Det var stormigt och regnigt en dag så de tror att den kanske kommit upp hit från stan via bäcken. Andra tror att draken flugit över och tappat sin fot, säger Birgitta Carlstrand, förskollärare.

Ett riktigt mysterium tycker både hon och barnen att det är och mysteriet har också engagerat föräldrarna.

Melvin Brandsäter tror att foten hör till en drake som han och hans familj sett.

– Den står utanför Åhléns, berättar Melvin.

Julia Hamrin, vd på Stadsparaden som ansvarar för drakarna, fick information om mysteriet under onsdagen. Hon berättar att drakarna nyligen plockats bort från Sundsvall inför vintern. Hon kommer att åka till lagret i Johannedal för att kontrollera vilken drake som förlorat en av sina fötter. Men hon misstänker, liksom Melvin, att det är SSG:s drake som stod vid Åhléns.

– Man kanske kan se på draken hur det gått till när den blev av med foten. Drakarna är gjorda av glasfiber och de ska tåla ganska mycket. Men den draken har ju vingar så den kan hända att den flugit iväg och tappat foten, säger Julia.

Mer läsning

Annons