Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Droger i fokus vid #Sundsvalltycker

/

Droger. Det var temat på tisdagens #Sundsvalltycker-debatt.
Samtliga partier fanns på plats och debatterade om den bästa vägen till ett drogfritt Sundsvall.

Annons

Intresset var stort när det bjöds in till drogdebatt. När debattledaren och Sundsvalls tidnings nyhetschef Oskar Nord frågade publiken hur många som känner eller har känt någon som är missbrukare, svarade nästan alla ja.

Se också: Så ska drogerna stoppas i Sundsvall

Samtliga partier fanns representerade och även en expertpanel i form av polisens Josef Wiklund, Slink ins Bengt Persson, den före detta missbrukaren Martin Dahlander och Eva Ström som representerade Granlo - och Matfors fritidsgårdar.

En drös frågor diskuterades, men den förebyggande aspekten kom i stort fokus. Partierna var överrens om att skolornas personal och övriga vuxna hade ett stort ansvar.

– Lärare och andra vuxna måste se barn som hamnar snett, så att de kan få hjälp tidigt, säger moderaternas Mats-Johan Adner.

Publiken var som vanligt delaktiga i debatten och ställde frågor. När frågan varför det inte finns samma vårdkedja för ungdomar som för vuxna, blev politikerna tysta för ett ögonblick.

I publiken satt Pernilla Holgert. Hennes dotter led av drogproblem och gick bort i somras. Under kvällen ställde Pernilla Holgert upp ett fotografi på sin dotter och tände även ett ljus för henne.

– Jag önskar att det fanns ett större fokus på individen. Det kostar pengar, javisst, men det måste få kosta pengar ibland också. Om vården hade sett henne som individ, hade min dotter kanske levt i dag, säger Pernilla Holgert.

Även övriga frågor som alkoholens utbredning, Slink in och Socialtjänstens förebyggande arbete diskuterades under kvällen.

Mer läsning

Annons