Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E14 valdes bort till förmån för Trollhättan

Europavägen från Nacksta och västerut renoveras inte eftersom vägarna i Västra Götaland behövs för biltillverkningen.
Nu är fabrikens framtid osäker.

Annons
I november bestämdes att infrastrukturen kring Trollhättan ska förstärkas. Därför fick de planerade förbättringarna av E14 mellan Nacksta och Matfors stryka på foten.
Infrastrukturminister Ulrica Messing kommenterade beslutet med att Trollhättan har unika förutsättningar inom fordonsindustrin. Satsningarna ska stärka stadens och Sveriges förutsättningar för konkurrenskraftig produktion och vidare utveckling.
10 miljarder kronor ska förbättra vägar och järnvägar i Västra Götaland.
Nu har GM beslutat att Rüsselsheim i Tyskland är bättre för tillverkning av så kallade mellanklassbilar.
Tills vidare får Trollhättefabriken vara kvar, men vad som händer efter år 2010 är det ingen som vet.
Några planer på förändringar i beslutet om vägsatsningarna finns inte. Beslutet om att stärka Trollhätteregionen som produktionsplats för bilindustrin är det som gäller.
Paketet, som innehåller stora satsningar på infrastruktur och forskning, ligger fast och ska fullföljas, skriver näringsminister Thomas Östros (s) i ett pressmeddelande.
Ministern tror på en framtid för fabriken även efter år 2010, men hur det blir återstår att se.
Min bestämda uppfattning är att om det inte blir någon bilproduktion i Trollhättan ska man återgå till ursprungsplanen, säger riksdagsman Hans Stenberg (s) som är ledamot i trafikutskottet.
Rådet för regional utveckling i Jämtland har tillsamman med Sundsvalls kommun och Ånge kommun nyligen skickat en skrivelse till infrastrukturminister Ulrica Messing för att tala om hur viktig E14, från Sundsvall till Trondheim, är.
Vi fortsätter vårt arbete som planerat. Den här viktiga vägförbindelsen måste det in nya pengar till, säger Jens Nilsson, ordförande i rådet för regional utveckling i Jämtlands län.

Mer läsning

Annons