Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter rån och skottlossning vid gångtunnel – misstänkt kvinna hånskrattar i rätten

/

Det var på kvällen den 14 oktober som ett rån, under vapenhot, ska ha skett i Bosvedjan i närheten av gångtunneln under E4.
På torsdagen drog rättegången i gång.

Annons

Under torsdagsförmiddagen drog rättegången i gång om det som hände den 14 oktober vid gångtunneln intill City Gross.

Två personer är misstänkta, ett par som består av en 23-årig man och en 18-årig kvinna. De är bland annat misstänkta för mordförsök, utpressning och rån.

Huvudhändelsen som allt återkommer till under rättegången är det som hände den 14 oktober i Bosvedjan. Då ska tre män i 20-årsåldern ha åkt till Bosvedjan centrum för att möta upp den 18-åriga kvinnan. Syftet med mötet ska ha varit att umgås men på vägen dit ändrade kvinnan plats och de skulle i stället mötas vid gångtunneln intill City Gross.

När de tre männen kom fram och en av dem hälsat på kvinnan så steg den 23-årige mannen fram ur gångtunneln och ska ha avfyrat ett skott. Kvinnan ska under hela händelsen ha befunnit sig på platsen och är misstänkt för att ha hjälpt mannen att ordna mötet.

Därefter ska alla tre målsägande ha börjat springa från mannen – men en av dem snubblade och blev kvar. Den 23-årige mannen ska då ha kommit ikapp och börjat sparka på honom. I samband med detta ska den misstänkte mannen ha frågat efter värdesaker och fått med sig mobiltelefon och kontanter.

Under rättegången nekar 23-åringen till brott och hävdar att misshandeln skett i självförsvar på grund av att mannen som snubblat haft kniv på sig. Den misstänkte mannen nekar även till att han haft skjutvapen och menar att det vapen han hade med sig var en knallpulverpistol.

Under tiden den misstänkta mannen hörs under rättegången hörs fnysningar från åskådare i salen. Blickar byts mellan den man som ska ha blivit misshandlad och åskådare och misstyckande både syns och hörs tydligt. Men det är inte bara de målsägande och åskådarna som visar känslor under torsdagens rättegång. Även den misstänkta kvinnan skrattar hånfullt flertalet gånger – ofta i samband med att någon av de målsägande återgett sin bild av händelserna.

Kvinnan ska under hela händelsen ha funnits på plats men nekar till brott. Hon hävdar att hon inte vetat om att den misstänkta gärningsmannen skulle komma till platsen.

Några dagar efter incidenten i Bodsvedjan ska den fjärde målsägande, flickvän till 20-åriga rånoffret, ha blivit kontaktad av den misstänkta kvinnan. 18-åringen hävdade att hon hade lättklädda bilder på flickvännen som hon skulle publicera på nätet om hon inte fick 5 000 kronor. Kvinnan nekar dock till brott under rättegången och menar att hon endast ville visa flickvännen att hon hade bilderna.

Under torsdagen har samtliga hörts, både målsäganden och de tilltalade. Ord har ställts mot ord och de misstänkta nekar på de flesta punkter som tagits upp. Rättegången fortsätter på fredag förmiddag.

Mer läsning

Annons