Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad ungdomsgård slår upp dörren

/

Efter att ha letat lokal i två år öppnade IOGT-NTO på fredagen en ungdomsgård i Erikshjälpens gamla kontor i Bosvedjan.
– Vi kommer att jobba hårt i kampen mot drogerna, framför allt mot spice som är en vanlig drog bland ungdomarna i området, säger Marlene Nordin, initiativtagare och verksamhetsansvaring.

Annons

Marlene Nordin bor själv i Bosvedjan och har sett ungdomar sitta sysslolösa och i området.

– Jag pratade med ungdomarna som satt och hängde i centrumhuset på kvällarna och fick snabbt klart för mig att de saknade en lokal att vara i. Jag kontaktade HSB och berättade vad jag ville, jag fick "första tjing" på lokalen och nu har vi tillsammans med ungdomarna det senaste halvåret jobbat med renovering och målning, säger Marlene Nordin, verksamhetsansvarig.

Ett projekt mot droger ska påbörjas snarast eftersom användandet av spice är vanligt i området, något de unga som jobbat med gården vittnar om.

– Vi måste verkligen göra en kraftansträngning mot detta med föräldrasamverkan och engagemang från vuxna. Vi hoppas också att vi kan samarbeta med andra parter som skolan, kommunen och polisen, säger Marlene.

Många unga i området har ivrigt ställt upp med att måla och har ibland tjatat om att komma in och jobba för att få färdigställa lokalen. Marlene tror att det är jättebra att de kämpat själva, inte minst för att förebygga skadegörelse i ungdomsgården och i närområdet.

– Vi kommer bland annat ha film- och tv-spelskvällar, vi har också sökt projektpengar för en musikstudio, berättar Marlene.

– Det känns jättespännande och roligt, jag har fått en fin relation med ungdomarna som öppnat upp sig och berättat om vardagen i Bosvedjan, säger en glad Marlene Nordin.

Mer läsning