Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterslyst efter uppgörelsen i Skönsberg

Ytterligare en iblandad i tisdagens dramatiska uppgörelse i Skönsberg efterlystes i går.
Men varken offer eller gärningsmän vill berätta för polisen vad bråket egentligen handlar om.

Annons
Kort efter tumultet utanför en lägenhet i Skönsberg på tisdagsförmiddagen greps en misstänkt 25-åring. I går eftermiddag efterlystes ytterligare en man, som polisen tror är inblandad. Man söker också en tredje gärningsman, och alla är misstänkta för rån och misshandel.
En Skönsbergsbo gömde sig i en lägenhet när trion var på jakt efter honom. För att komma åt honom rånade trion den kvinna som äger lägenheten på hennes nycklar.
De ska ha angripit Skönsbergsbon med bland annat en expanderbar batong av polismodell, men han lyckades försvara sig på tröskeln och till sist gav de upp och försvann.
Han fick ta emot både sparkar och slag, och hade svullnader och blånader efteråt. Det var främst två av männen som var aktiva, berättar Stefan Edin på Sundsvallspolisen.
Polisen kunde samma dag gripa 25-åringen, och han anhölls senare. Nära huset hittades också en skinnjacka som någon av gärningsmännen kastat ifrån sig. Den innehöll en mindre mängd amfetamin.
Polisen har tecknat sig en hyfsad bild av vad som hände på platsen. Men orsaken är det ingen som vill prata om.
Nej, varken offer eller misstänkt vill egentligen säga nåt om det. Men så mycket har vi förstått att det handlar om något slags uppgörelse, säger Stefan Edin.

Mer läsning

Annons