Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efva Åström: "Överbeläggningar är minst ett 25-årigt problem"

/
  • – Överbeläggningar är minst ett 25-årigt problem och inget som dykt upp när Vårdalliansen tog över. De här problemen har vi haft i årtionden, säger Efva Åström (M).

Före detta arbetsmiljöinspektören samt moderate lokalpolitikern Efva Åström (M) påminner om att sjukhusens överbeläggningar är ett problem med mycket djupa rötter.

Annons

– Överbeläggningar är minst ett 25-årigt problem och inget som dykt upp när Vårdalliansen tog över. De här problemen har vi haft i årtionden, men S har inte varit intresserat av att lösa arbetsmiljöproblemen heller, säger Efva Åström.

Hon har bland annat suttit som ersättare i landstingsfullmäktige, men är framför allt känd under sina många år som orädd arbetsmiljöinspektör med bland annat fokus på Länssjukhuset.

– Per Wahlberg sa för någon vecka sedan att alla sjukskrivningar inte beror på arbetsmiljön och så är det men det är ofta en del av det, säger Åström.

Hon är medveten om att det har funnits ett motstånd mot en skattehöjning.

– Men vad ska man göra om pengarna inte räcker till. Det är samma problematik som i socialnämnden i Sundsvall. Vi måste göra det vi måste göra, men pengarna räcker inte till. Då måste man bryta mot lagen eller jobba på ett underskott, säger Åström.

Mer läsning

Annons