Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever hjälper barnhem på Sri Lanka

Elever på skolan Prolympia har genom dagsverken samlat ihop 40 000 kronor.
Nu ska pengarna gå till barnhemmet Home of Hope.
— Pengarna är öronmärkta för barnhemmets kök, säger läraren Nina Widenberg.

Annons
Det var efter det hemska som hände i julas som lärare och elever på skolan bestämde sig för att göra något. Under en skoldag diskuterades det och samlades information om vad som hänt.
Vi tog reda på fakta om själva naturkatastrofen och vad som egentligen hade hänt, säger Nina Widenberg.
Efter det mötet fick eleverna själva klassvis komma med förslag om vad som kunde göras för att hjälpa de drabbade. Det resulterade i ett Operation dagsverke. Eleverna gick bland annat runt på företag och samlade in pengar. Men de gjorde även andra dagsverken. Det kunde till exempel gälla att klippa gräsmattor.
Pengarna som de samlade in under dagen ska nu gå till ett kök i barnhemmet Home of Hope på Sri Lanka. Det drivs av Sundsvallsbon Alex Perera och startades för tre år sedan. Från början var det tänkt till att hjälpa krigets barn. Men efter tsunamin fick barnhemmet även ett annat fokus.
Det var efter att vi läst artikeln om barnhemmet i Sundsvalls tidning som vi fick idén till donationen, säger Nina Widenberg.
Hon berättar också att eleverna kommer kunna se vad som sker med pengarna de samlat in via en hemsida som Home of Hope har. Checken överlämnades på skolan under onsdagen och det var en glad Alex Perera som tog emot gåvan.
Det här känns jättebra. Det är kul att se barnen ta initiativ till att göra något sånt här, säger Alex Perera.

Mer läsning

Annons