Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ställer ut sina favoritplatser i Sundsvall

/
  • Viktoria Möller och Ellinor Strömberg står bredvid sin grupps tittskåp som föreställer Hotell Knaust.

Välj ut en plats i Sundsvall och avbilda den sedan i ett tittskåp.
Det är vad eleverna i klass åtta på Höglundaskolan fått göra.
Nu ställs deras favoritplatser ut på Kulturmagasinet under en månad.

Annons
Vi skulle hitta på en uppgift där eleverna fick använda sig av både kreativitet och matematik berättar Elisabeth Ågren lärare på Höglundaskolan. Arbetet har skett i grupper och eleverna själva fått ta ansvar för sina verk.
Under tisdagen öppnade utställningen som eleverna valt att kalla Tittskåp. Där presenterade de sina illustrationer i form av modeller. Arbetet har gått till så att eleverna fått välja ut en favoritplats i Sundsvall. Sedan har de fått åka dit och besöka platsen för att efter det göra en skalenlig modell som tillsammans med en text presenteras under utställningen.
Viktoria Möller, Marielle Krus, Ellinor Strömberg och Louise Johansson i klass 8B valde att göra ett arbete om hotell Knaust.
Vi valde att göra det för att det är ett fint hotell och så är vi imponerade av trappan, säger Viktoria Möller.
Hela grupparbetet tycker tjejerna varit kul och det skulle gärna göra det igen. Den svåraste delen av hela jobbet tycker de har varit att bestämma vinklar och material. Men nu är de klara och tycker att det gått jättebra att jobba ihop.
Det bästa är att man lär sig samarbeta, säger Ellinor Strömberg.
Några andra platser i Sundsvall som finns att beskåda i tittskåpen under tiden från den 20 september till den 15 oktober är Vängåvan och Casino Cosmopol. Tillsammans med flera andra platser som kreativt framställts av Höglundaskolans åttondeklassare.

Mer läsning

Annons