Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil från Sundsvall fast i terrorattentatets centrum

/

Ett misstänkt terrorattentat inträffade på en strand i Tunisien vid 12-tiden på fredagen. Emil Lindström, 23, från Sundsvall, befann sig bara två kilometer från dådet.

Annons

Händelsen inträffade på turistorten Sousse i Tunisien. Enligt TT:s senaste uppgifter ska 37 personer ha skjutits till döds, däribland flera turister.

Så många som 200 svenskar befinner sig i området, uppger UD.

– Man är chockad och pressad, säger Emil Lindström, 23, från Sundsvall, som tillsammans med sin norska flickvän är fast på ett hotell bara två kilometer därifrån.

Emil och flickvännen Marita Enger låg på stranden och solade på fredagsförmiddagen. Men när stranden sakta började avbefolkas blev de oroliga.

– Helt plötsligt var det nästan inga kvar, så vi hoppade på närmaste tuk-tuk till hotellrummet och såg då att vi båda hade flera missade samtal från Sverige, säger Emil.

Emils föräldrar hade läst om terrordådet på flera nyhetssajter och desperat försökt att få tag på honom.

– Vi hade inte hört någonting förrän jag pratade med mina föräldrar. Men strax efter samtalet blev det ett jäkla pådrag, säger han.

Han berättar att flera polisbilar och polishelikoptrar strax därefter började cirkulera runt hotellet. Många grät och människorna på hotellet samlades för att söka trygghet hos varandra.

– Innan vi hade pratat med några andra turister var jag väldigt orolig och rädd. Man visste ju inte riktigt vad som hade hänt eller vad som skulle hända, säger han.

Resenärerna lovades ett informationsmöte med det norska charterbolagets reseledare, men efter timmar av väntan gav Emil och Marita upp.

– Det var jättedåligt. Vi har knappt fått någon information alls förutom den vi själv sökt fram via svenska medier och vi vet inte om det är farligt att lämna hotellet, säger Emil.

Han berättar att alla svenska turister lämnade hotellet på fredagen enligt bokat avresedatum, men att han och flickvännen får vänta till på måndag för att flyga till Oslo.

– Hade jag haft möjlighet att flyga hem i dag i stället hade jag definitivt gjort det. Vi har knappt vågat lämna hotellrummet, men måste försöka gå ner till hotellets restaurang och äta snart i alla fall, säger Emil innan han lägger på luren.

Läs mer: Live: Flera döda i tunisisk terrorattack

Mer läsning

Annons