Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av rymmarna gripen

/

En dag efter de spektakulära rymningen från hovrätten i Sundsvall är våldtäktsmannen fortfarande på fri fot. — Vi kommer att gripa honom snart, säger förundersökningsledaren i Sundsvall.

Annons
Någon längre tid i frihet blev det inte för den yngre av de två åtalade ynglingarna som rymde efter hovrättsförhandlingarna i onsdags. Han greps i går eftermiddag i Njurunda ett dygn efter det att han avvek från rättsalen sedan han fått sin dom om tio månaders sluten ungdomsvård fastställd.
Föräldrarna till den våldtäktsdömde 18-åringen försattes på fri fot på onsdagskvällen. De greps av polisen en knapp halvtimme efter det att de hjälpt sin son att slita sig fri under rymningen.
Efter förhör släpptes de av åklagaren. De är dock fortfarande misstänkta för främjande av flykt, våld mot tjänsteman och misshandel. Mamman är även misstänkt för ringa narkotikabrott efter det att polisen hittat ett misstänkt narkotiskt preparat i hennes väska. Här tycks våldet på platsen främst ha skett mellan de båda åtalades pappor som rök ihop i samband med flykten.
Händelseförloppet tyck ha varit att den yngres pappa försökte hålla fast våldtäktsmannen och att dennes pappa svarade med att slå ett knytnävsslag i nacken mot honom för att sonen skulle komma loss.
Några farhågor om att det ska bli någon längre tid i frihet för den sista rymlingen finns det dock inte hos polisen. Enligt dem är det endast en tidsfråga innan de kommer att gripa honom.

Mer läsning

Annons