Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En knivskuren på Navet – polisen söker farlig gärningsman

/
  • Polisen Christian Hald är på plats på Navet under knivdramat.
  • Flera polisenheter är inblandade i jakten på knivmannen.

En person har knivskurits på Navet – helt oprovocerat enligt polisen.
Polisen söker efter gärningsmannen, som betraktas som farlig. Han har anhållits i sin frånvaro.
– Vi vill uppmana allmänheten att vara observant på avvikande beteende, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl på polisen.

Annons

Vid 11-tiden på onsdagen larmades två polispatruller till Navet i Sundsvall på grund av ett bråk. Inledningsvis skrev polisen på sin hemsida att fyra personer var inblandade i bråket.

– Enligt vad jag har hört är två personer inblandade. Det ska inte vara fler än så inblandade i själva händelsen men så har det säkert kommit dit folk när det har hänt. Det är därför man ofta tror att det är fler, säger Christian Hald, polisens insatschef.

Tillhyggen ska ha använts i bråket. En man ha knivskurits lindrigt i en hand och också blivit slagen. Han fördes till sjukhus eller vårdcentral – men utan några allvarliga skador.

– Den knivskurne är okänd allmänhet för oss, säger Tommy Nygren.

Enligt Christian Hald kände inte gärningsmannen och den knivskurne varandra.

Nu söker polisen efter en gärningsman, som ska ha sprungit mot kasinot. Personen kan fortfarande vara beväpnad med kniv och ses enligt polisen som farlig. Han har enligt uppgifter tidigare varit intagen på rättspsyk.

– Det finns indikationer från polispersonal som känner igen namnet att han kan ha varit intagen på rättspsyk. Men jag vet inte för vad och jag kan inte bekräfta det till 100 procent, säger Nygren.

Enligt polisen är gärningsmannen cirka 180 centimeter lång, 25-30 år gammal, smal i kroppsbyggnaden och ansiktet. Han uppges bära ljusa jeans och ett linne, och en svart väska. Han har anhållits av åklagare i sin frånvaro, misstänkt för grov misshandel.

– Vi söker brett i city. Det är säkert tio enheter inblandade och det är ganska mycket. Det är civila poliser, uniformerade, hundar ...

Tommy Nygren tillägger:

– Vi litar på att allmänheten hör av sig om den ser något konstigt beteende. Gärningsmannen kan ha blod på kläderna och har förmodligen fortfarande kniven på sig så han betraktas som farlig.

Uppdatering 18.00: Den misstänkte mannen greps på Centralstationen i Sundsvall.

Mer läsning