Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En långpromenad för fred och kärlek

/
  • Lycka till på din promenad säger vännerna. Från vänster: Sisila Andersson, Hassan Ragab, Hafiz Imran och Josephine Tellberg.
  • Kompisgruppen gör fredstecknet och knästående Hafiz Imran gör sig klar för sin promenad. Stående från vänster: Hassan Ragab, Josephine Tellberg och Sisila Andersson.

På onsdagen gav sig Hafiz Imran ut på sitt livs hittills längsta promenad. Hafiz inledde en "kompispromenad" från Sundsvall till Stockholm. Under ett antal veckor ska han sprida budskap om fred och kärlek längs vägen.

Annons

32-årige Hafiz Iman kom till Sverige från Pakistan i december 2010. Han har etablerat sig och trivs i Sundsvall där han nu går första året vid Mittuniversitets journalistprogram.

Hafiz brinner för frågor om solidaritet och människors lika värde.

– Jag vill göra något för mina medmänniskor. Vi är så många som lever i överflöd och vi har alltid råd att dela med oss, säger Hafiz.

För ett år sedan började Hafiz skissa på olika aktiviteter i kamratskapets tecken. I år har han börjat göra verklighet av idéerna. Tillsammans med några av sina vänner arrangerade han den 31 maj något som fick namnet "kompisfest" på stora torget i Sundsvall.

Flera hundra personer samlades på stora torget för att umgås och sprida budskapet om kärlek och fred. Det avnjöts mat från en rad olika länder och många människor kom närmare varandra.

På onsdagen startade nästa projekt för Hafiz Iman. han inledde en "kompispromenad" från Sundsvall till Stockholm.

– Jag har inget fast tidsschema, men jag har två månader på mig att komma fram till Stockholm. Jag kommer att det lugnt och improvisera längs vägen. Det viktiga är att träffa många människor och få prata om kärlek och fred, säger Hafiz Imran.

Hafiz vill ha i gång en diskussion för ökad integration och minskad segregation i samhället. Han håller kontakt med några av sina vänner ur kompisgruppen och meddelar sig via sociala medier under promenaden.

Hafiz ska träffa några kontaktpersoner i Hudiksvall och Stockholm, men i övrigt har han inget fast program under in promenad.

Hafiz ha en minimal packning för ändamålet och har köpt nya skor. Skorna har han testat under en lokal promenad fram och tillbaka till Njurunda.

Han är inte oroad för promenaden på cirka 40 mil.

– Jag anser mig vara i normal fysisk kondition och jag har inget emot att tälta, det ska bli en intressant upplevelse, anser Hafiz Iman.

Mer läsning