Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mur som skyddar mig mot kärleken

Annons
Tusen tankar och känslor far runt i mitt huvud, men jag kan inte sätta ord på dom. Det beror på att de är alldeles för starka för att beskriva med ord. Det är känslor och tankar om kärlek, och när det handlar om kärlek så är det aldrig lätt.
Saras krönika "En dag faller du pladask" för några veckor sedan fick mig att le och må bra. Varför? Jo, för att jag är en av dessa tvivlare som hon beskrev.
Jag är en av dom som hoppas på att jag en dag kommer att falla pladask för någon men som tror att det aldrig kommer att hända. Jag vill och hoppas verkligen, men det känns som att det är något som händer alla andra, ingenting som händer mig. Jag kan med säkerhet säga att jag inte är ensam om att känna så här. Varför är det så? Varför kan vissa människor inte bli kära? Varför tror vissa människor inte på kärleken?

I mitt fall handlar det framför allt om risken att bli sårad. Den finns alltid där. Det spelar ingen roll hur man gör. Den där förbannade risken är alltid en del av det hela när det kommer till kärlek. För att bli kär på riktigt måste man kunna öppna sig själv för någon annan och visa vem man verkligen är. Vilket inte alls är lika lätt som det låter. Ju mer man öppnar sig för en annan person och ju mer man satsar desto större blir risken för att bli sårad. Då är det lättare att hålla tillbaka en del av sig själv och sina känslor. Man kanske blir sårad trots att man håller tillbaka, men de såren läker mycket snabbare än de riktigt djupa man kan få när kärleken är i farten.

Vad är det bästa man kan göra? Att visa vem man är och lägga alla kort på bordet och riskera att bli sårad och känslomässigt krossad. Eller att hålla tillbaka vissa sidor av sig själv och behålla en del av kortleken och därmed minska risken för att bli sårad och slippa känna den där känslan ingen vill känna, det vill säga den hemska känslan som uppstår när man blir dissad av någon man tycker om?
Svaret för mig är utan tvekan det första alternativet, men jag följer ändå det andra stenhårt. Jag har blivit sårad förut och jag vill inte bli det igen, men för att finna den där kärleken som jag drömmer om så måste jag våga satsa.

Från början är allt ett spel. En jakt fylld med spänning. Man låtsas vara ointresserad och är aldrig för "på", för då vet man att den man tycker om antagligen kommer att ta avstånd direkt och tappa intresset. Så man spelar svår för då vet man att man kommer bli jagad av personen man har fått upp ögonen för. Spänningen för personen som får jaga är helt obeskrivlig.
Men vad händer när jakten är över? Vad händer när man har fått det man trodde att man inte kunde få? Handlar det om att man alltid vill ha det man inte kan få eller handlar det bara om att man inte har träffat rätt person? Jag hoppas innerligt på alternativ nummer två, annars är jag ett hopplöst fall.

Faktorer om varför man inte finner den rätta och äkta kärlek finns det gott om, alldeles för gott om. Låt inte dem stå i vägen för kärleken, låt dem inte vara några hinder för dig och din kärlek.
För mig har de blockerat vägen till kärleken alldeles för länge. Jag vet inte ens vad kärlek är, eftersom jag aldrig riktigt har tillåtit mig själv att bli kär. Jag har aldrig riktigt tillåtit mig själv att börja tycka om någon annan på riktigt. Eller nu ljög jag lite. Det har jag gjort en enda liten sketen gång och då blev jag sårad och krossad och allt vad man nu kan kalla det.
Jag fick aldrig uppleva den där äkta kärleken men jag var villig att försöka. Försöket fick mig att bli rädd för vad kärlek är. Försöket fick mig att se på kärlek på fel sätt. Försöket fick mig att sluta försöka. När jag känner att dom där starka och obeskrivliga känslorna är på väg så bygger jag upp en mur som ska skydda mig mot det vi kallar för äkta kärlek och som i slutändan kan få mig att bli sårad, igen. Nu ska jag riva den där jävla muren! Det kommer inte att bli lätt men jag får ta bort en tegelsten i taget.


Mer läsning

Annons