Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En stor fet bock över tiden på skolan"

/

Patrik som var mobbad i fyra år på skolan i Sundsvall kommenterar nu det som har hänt.

Annons

– Det känns som jag kan sätta en stor fet bock över tiden på skolan. Och trots allt lidande och jobbiga dagar, så är det jag som med högt huvud lämnar den tiden och går segrande vidare mot en ny och förhoppningsvis bättre tid på gymnasiet, säger han.

Till sist fanns ingen utväg utan Patrik och hans familj valde att anmäla allt till Skolinspektionen. Nu får han 35 000 i skadestånd, knappt 9 000 kronor per skolår.

Mobbningen har handlat om att Patrik på alla sätt kränkts, han har blivit inlåst i ett skåp i ett omklädningsrum, fått tuggummi i håret och stolar undandragna. Det har kastats saker på honom och hans kläder har gömts och förstörts. Via sms har han hotats med grovt våld.

– Även om skadeståndet inte läker såren, så är det ett bevis för att min sons känslor aldrig varit fel. Och att det äntligen fanns någon som verkligen lyssnade på honom och tog honom på allvar när inte skolan gjorde det, säger Patriks mamma.

– Vi jobbar vidare med såren i hopp om att de så småningom läker. Jag tycker att 35 000 kronor är det minsta som kan rättfärdiga allt lidande. Han kommer att förvalta pengarna väl.

Fotnot: Patrik heter egentligen något annat.

Läs också: Mobbad elev får 35 000

Mer läsning

Annons