Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tidigare dömd och utvisad litauisk...

En tidigare dömd och utvisad litauisk medborgare påträffades på tisdagen körandes på Bergsgatan i Sundsvall — rattfull.
Mannen riskerar nu häktning för grovt rattfylleri och olovlig vistelse i landet.

Annons
Mannen som är i 40-årsåldern dömdes i oktober förra året i Falu tingsrätt för stöld och försök till stöld till två månaders fängelse och utvisning. Domen fastställdes senare i hovrätten.
Tillsammans med vänner hade mannen under samma månad rest från Litauen till Dalarna i "privata ärenden". Där ska de ha stulit varor från bland annat Åhléns i Ludvika och Hennes och Mauritz i Falun för tusentals kronor.
I domen står att eftersom stölderna tycks ha varit väl planerade och det fanns risk för fortsatt brottslig verksamhet så skulle de alla utvisas ur landet, vilket skedde. De förbjöds att återvända till Sverige före år 2009.
Men i tisdags påträffades alltså 40-åringen körandes rattfull på Bergsgatan i centrala Sundsvall. Det var efter tips från allmänheten om en vinglande bilist som polisen åkte till platsen.
Det visade sig att mannen hade cirka 1,35 promille alkohol i blodet, vilket är att betrakta som grovt rattfylleri. Mannen erkände att han hade druckit bland annat vodka och cider under dagen. Hans förklaring till att han befinner sig i Sverige var att han tänker överklaga beslutet om utvisning.
Han sitter nu anhållen och riskerar fängelse i max ett år.

Mer läsning

Annons